Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ο Χρόνος...


             
Αναρωτιόμουν  τι είναι ο χρόνος. Είναι ‘’ό χειρότερος γιατρός’’ όπως λέει ο Αγγελάκας? Ή είναι ο καλύτερος όπως λέει ο λαός? Πληγώνει η γιατρεύει? Περνάει γρήγορα ή αργά? Είναι πολύς η λίγος?  Δυναμώνει η αποτελειώνει τις σχέσεις? Μας παγώνει η μας ενώνει? Φοβίζει η γεμίζει?  Μας δίνει πράγματα η μας παίρνει και αυτά που έχουμε? Μπορεί να σταματήσει και μετά να συνεχίσει?  Η έστω να συνεχίσει και μετά να σταματήσει?

Ιδέα δεν έχω τι μπορεί να είναι. Μάλλον είναι όλα μαζί. Το σίγουρο είναι πως περνάει. Γρήγορα ? Αργά? Εξαρτάται από το πόσο πολύ ασχολείσαι μαζί του. Κάποιος είπε πως περνάει περίεργα. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό.  Ξέρω μόνο πως άλλοτε τρέχεις να τον προλάβεις και άλλοτε τρέχεις να κρυφτείς με την ελπίδα πως αν δεν σε δει ίσως φύγει πιο γρήγορα. Μπορεί αυτό να σημαίνει  περίεργα τελικά. Μπορεί και όχι.

Εγώ θέλω απλά να περνάει ευχάριστα. Να μην πληγώνει, να μην παγώνει, να μην φοβίζει, να μην μου παίρνει αυτά που έχω, να μην καταστρέφει. Και ας μην μπορεί να σταματήσει και να συνεχίσει όταν θέλω. Δεν με πειράζει γιατί έμαθα να τρέχω. Άλλοτε για να προλάβω και άλλοτε για να κρυφτώ. Τώρα θέλω να μάθω να ‘’ξεκουράζομαι’’…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου