Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Αγανάκτηση και απορίες...


 
Ηλικιωμένος κύριος στο κέντρο της Αθήνας με μάσκα στο πρόσωπο για να μπορεί να αναπνεύσει. Τα δακρυγόνα τον εμπόδιζαν πριν βάλει την μάσκα.

Παιδιά ανεβασμένα στους ώμους των γονιών τους, κρατώντας πανό.

Άνθρωποι χτυπημένοι με αίματα στο πρόσωπο.

Αγανακτισμένοι πολίτες που τρέχουν να κρυφτούν στο Μετρό και σε ξενοδοχεία για να γλιτώσουν από τα ''όπλα συμπολιτών'' τους, που φοράνε στολή και δεν καταλαβαίνω γιατί, αλλά προφανώς εκείνοι δεν είναι αγανακτισμένοι.

Νέοι άνθρωποι που αναρωτιούνται γιατί κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να ρημάξουν το μέλλον τους.

Κουκουλοφόροι που προκαλούν επεισόδια. Δεν είναι αγανακτισμένοι. Είναι θλιβεροί. Δεν ξέρω  όμως ποιοι είναι χειρότεροι, αυτοί που ''τους  έβαλαν τις κουκούλες'' ή αυτοί που δέχτηκαν  ''να τις φορέσουν''?

Πολιτικοί που έκλεψαν, κατέστρεψαν, ισοπέδωσαν ανενόχλητοι την χώρα μας. Η ΕΛ.ΑΣ. όμως ''αντιδράει'' μόνο όταν διεκδικείς το μέλλον σου, όχι όταν ξεπουλάς το μέλλον των συνανθρώπων σου.

Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο, Μέτρα, Τρόικα, Δάνεια, Τόκοι, Χρέος, Φόροι, Δακρυγόνα, Ανεργία, Ανέχεια, Αγανάκτηση, Αβεβαιότητα…..

ΑΠΟΡΙΕΣ

Βρίσκομαι εκτός Ελλάδας εδώ και 3 μήνες. Αναρωτιέμαι λοιπόν….

Όταν με ρωτάνε εθνικότητα να απαντάω ελληνική ή πουλήσατε και το δικαίωμα μου να λέω ότι είμαι Ελληνίδα?

Για διακοπές ποια ελληνικά νησιά να προτείνω? Ποιο θέλετε να ξεπουλήσουμε πρώτο να το διαφημίσω όσο μπορώ?

Όταν διαβάζω σε blog πως σε Ευρωπαϊκή χώρα νεαρό ζευγάρι που παντρευόταν για δώρο γάμο  μάζευε λεφτά για να τα δώσουν στους ''καημένους'' τους Έλληνες, να αισθάνομαι ντροπή η ανακούφιση? Τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να υπογράψουμε την καταδίκη της χώρας μας γι αυτά τα λεφτά. Από αυτή την άποψη νιώθω ανακούφιση. Οι ''καημένοι'' οι Έλληνες λοιπόν σας ευχαριστούν. Τελικά όμως εγώ ……νιώθω ντροπή. ΕΣΕΙΣ???

Στην ερώτηση που βρίσκεται η Ελλάδα, να απαντάω στον πάτο? Και στο ποιοι την έφτασαν εκεί? Ισχύει και εδώ η απάντηση ''Εμείς και ο Πάγκαλος''? Πείτε μου γιατί δεν θέλω να αναλάβετε και τις δικές μου ευθύνες. Τι είπατε? Δεν ξέρετε τι θα πει η λέξη ''ευθύνη''? Θα είναι το επόμενο μάθημα αυτό. Ας ξεκινήσουμε από την λέξη ''αξιοπρέπεια'' σήμερα. Δύσκολη λέξη?? 
Ε, να την πουλήσουμε τότε!!!!!

Σε 3 μήνες θέλω να επιστρέψω……… ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ.
Θα μπορέσω????????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου